Огънят унищожи домът им на Великден, цялото село се втурна да помага

 

Румен Крушев и многолюдното му семейство от пловдивското село Ягодово не могат да повярват, че дарители им възстановиха къщата. Тяхната почти изгоря навръх Великден. Огънят лумна от старата елинсталация и за минути унищожи цялата покъщнина.

Семейството с ужас си спомня как на 17 април в ранните часове пламъци обхванали жилището им. Пожарът тръгнал от стаята на най-голямата дъщеря Денка, която е абитуриентка. Тя обаче не е била там, тъй като заедно с по-малкото си братче и сестра й Нина били в социални домове в Пловдив по програмата „Седмична грижа”.

Бащата успял да събуди 3-годишната си дъщеря Цветелина и по-голямата й сестра Марина. След огнената стихия семейството останало без нищо.

Кметът на Ягодово Димитър Дишев се заел да помага и разкрил дарителска сметка. В нея са събрани около 9000 лева. Управникът организирал и благотворителен концерт в селото. В местните магазини били поставени кутии за дарения. Община "Родопи" пък осигурила два фургона за временен подслон и 2000 лева помощ.

Хора от страната откликвали с по 10 и 20 лева. Други пък помагали с материали. Общински съветник дарил лично 500 лева. Други хора осигурили пералня, хладилник, телевизор, както и дрехи за децата. Мнозина от спомоществователите настоявали да останат анонимни.

Румен Крушев няма думи да благодари на десетките, притекли се на помощ в този труден за семейството момент. Къщата е почти възстановена, остават довършителни работи. Румен се надява до есента да се нанесат в нея.