Венецуелският тенор Рейналдо Дроз е специален гост на спектакъла „Кавалери канят“, съобщават от Музикалния театър, домакин на събитието – на 17 май. 
„За любовта няма сезони, но ако има един месец от годината, в който влюбването те спохожда най-често, то това е месец май. Нежна или страстна, тиха и буйна, споделена или не – тя, любовта е водеща и в най-известните и обичани оперетни и мюзикълни заглавия“, коментират организаторите. 
По думите им Рейналдо Дроз ще грабне китарата и ще взриви тишината с най-вълнуващото изпълнение на Besame Mucho, така както може да го направи само певец с южноамерикански темперамент. Дроз е възпитаник на Райна Кабаиванска и победител в 12-ия международен оперен конкурс „Анита Черкуети" в Монтекозаро, Италия.
За сърцата на дамите – Зорница Дамянова, Илина Михайлова, Кръстина Кокорска, Людмила Козарева, Светлана Иванова и Стефани Кръстева-Павлова, ще се борят и кавалери от различни поколения – Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Богомил Спиров, Владимир Грудков, Георги Ханджиев, Денис Бояджиев, Пеньо Пирозов, Стефан Петков и Христо Сарафов.
Любовта като танц пресъздават солистите на балета Татяна Янева и Трайче Стойковски. Диригент е Юли Дамянов, а режисьор - Румен Григоров.
/ДД