„Дунав“ може да загуби Тейнур Марем до края на първенството. Централният защитник получи болки в адукторите при победния мач срещу „Черно море“ с 2:1 в Каварна и бе сменен принудително от Петър Патев.
„Тейнур ще бъде прегледан от д-р Якимов. Състоянието му не е добро. Не само че може да пропусне мача с „Левски“, но и да приключи сезона без време. Дано опасенията ни не се потвърдят“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
За разлика от Марем другият сменен заради контузия футболист Васил Шопов се чувства добре. 
„Изиграхме хубав мач срещу „Черно море“. От общо четирите ни двубоя с този съперник поставям последния двубой в Каварна на второ място по качество на представянето ни. Държахме инициативата в 80 процента от игровото време. „Черно море“ се опита да ни натисне с преса само в началото на второто полувреме, но отборът ни се справи добре. Ако изключим гола на Михаил Венков, аз не видях друго сериозно положение пред нашата врата“, коментира Великов.
Старши треньорът допълни, че е леко изненадан от равенството на ЦСКА срещу „Локомотив“ /Пд/ в София /0:0/. Ремито остави пловдивчани на 3 точки след „Дунав“. След мача срещу „Левски“ тази неделя в Русе дунавци ще гостуват на локомотивци. „Смърфовете“ пък ще бъдат домакини идния кръг на „Черно море“.
„Утро“ попита Великов как стои въпросът с удължаването на договора му. 
„По принцип всичко е уточнено. Седнахме с клубното ръководство и говорихме по темата. Остава да се разбере кога ще бъде подписан този договор“, отговори Великов.
Той призова русенската публика да даде здрава подкрепа на отбора в дербито срещу „Левски“.
 „Вярвам, че стадионът ще бъде пълен и че ще изиграем добър мач с добър резултат. Помощта на феновете е много важен фактор при такива ключови двубои“, завърши Великов след сутрешната тренировка на отбора вчера.
Класиране, Топ 6
1.     „Лудогорец“     79
2.     ЦСКА     63
3.     „Левски“     59
4.     „ДУНАВ“     49
5.     „Локо“ /Пд/     46
6.     „Черно море“     46