Един от дългоочакваните централни защитници вече пристигна в „Дунав“ и направи първи тренировки с отбора. Това е Тейнур Марем, който бе един от най-обещаващите футболисти в школата на „Лудогорец“ /Разград/. Според източник на „Утро“ Марем подписал договор за две години.
Тейнур е роден на 23 септември 1994 година в Хасково. Дебютира за първия тим на „Лудогорец“ на 8 септември 2012 година в контрола срещу „Стяуа“ /1:1/. Феновете на футбола в Русе го познават и от мачовете на „Дунав“ срещу „Лудогорец 2“. През последния сезон игра за „Сливен“. През 2013-2014 година 183-сантиметровият защитник бе част от „Хасково“, когато този тим беше за кратко в „А“ група. Новият футболист на „Дунав“ бе сред титулярите в юношеския и младежкия национален отбор.
Силата на Тейнур е в ролята на либеро. Когато се налага, може да действа като типичен стопер или опорен халф. Той бе сочен в Разград като бъдеща голяма звезда, но така и не можа да пробие покрай чуждестранните бранители в отбора на старши треньора Георги Дерменджиев. 
Щабът на „Дунав“ се е насочил към още един централен защитник. Неговото евентуално привличане ще е приятна изненада за феновете на отбора, тъй като познават добре въпросния футболист. Търси се халф, както и нападател, който да дублира Мирослав Будинов като в центъра на атаката. „Утро“ е наясно с имената на проктопопълненията.
Единственият засега състезател със здравословни проблеми е десният бек Георги Кременлиев. Съмненията при Георги са за скъсани мускулни влакна на бедрото. 
„Дунав“ ще играе тази събота в Русе контролен мач срещу „Лудогорец 2“. Мачът ще е последна проверка на русенския тим преди старта на първенството в Първа лига.