Успоредното ангажиране на Веселин Великов като старши треньор и на Тейнур Марем като ново попълнение на „Царско село“ е чиста случайност, научи „Утро“. Марем е бил договорен по-рано, така че не може да се говори, че Великов е придумал централния защитник да играе за новия му тим. Нещо повече - двамата имаха известни търкания през есента, когато Великов държеше бранителя през повечето време на пейката. Марем дори, както твърдят запознати с атмосферата в съблекалнята, искал на няколко пъти да си тръгне от „Дунав“, засегнат, че не влиза в сметките като титуляр.
Задачата на Великов в „Селото“ няма да е никак лека. Отборът е на първо място във Втора лига, но дели тази позиция с „Ботев“ /Враца/. И двата тима имат по 35 точки. Третият в класирането - „Локомотив“ /Сф/, е с 32.
Бившият старши треньор на „Дунав“ обаче е майстор по решаване на подобни ребуси. Доказа го с работата си в Русе. Лошото е, че новият му отбор на практика е без фенска маса, ако изключим роднините и приятелите на футболистите. Засега не се знае дали той ще получи правото да избира щаба си или ще продължи да работи със стария екип на бившия наставник на „Царско село“ Никола Спасов.
Благодетел и собственик на клуба е маститият бизнесмен Стойне Манолов, който бе на проби в „Дунав“ от „Марек“ през 80-те години. Манолов дори вкара гол в една контрола срещу „Динамо“ /Букурещ/ в Русе - 2:2.