Дългогодишният капитан на „Дунав“ Мартин Ковачев игра с екипа на „Черноломец“ /Попово/ в мача срещу русенския отбор. След двубоя „Утро“ потърси ветерана, за да чуе мнението му за случилото се на терена.

- Мартине, какъв е твоят коментар?
- Загубата с 0:1 изглежда логична, въпреки че се опитахме да дадем отпор. Като се има предвид, че обикновено тренираме веднъж-два пъти в седмицата, а някои и не тренират, се получи що-годе равностоен мач. Поздравявам футболистите и треньорите на „Дунав“ за завръщането на отбора във Втора лига!
- Колко голяма е разликата между нея и първенството в Трета?
- Не е малка. Нашата лига на Североизток е доста слаба. Не е тайна, че се открояват, и то с уговорки, само два-три отбора.
- Как ти се сториха младите момчета в „Дунав“?
- Бориха се, стараха се, играха приличен футбол.
- Ще могат ли да са в основата на конкурентен отбор във Втора лига?
- Съмнявам се. Едва ли ще съм първият, който ще каже, че ще са нужни опитни футболисти. Не намеквам въобще, че младите трябва да бъдат изгонени и на тяхно място да се търсят нови 11. Треньорите знаят най-добре на кого ще могат да разчитат. Важното е да бъдат доведени обиграни хора с повече класа, около които младите да растат.
- Може ли да се направи паралел между онзи сезон, когато Веселин Великов отново вкара „Дунав“ без проблеми от Трета във Втора лига и сегашното завръщане на „Дунав“ в професионалния футбол?
- Не! Нещата са много различни. Тази история с бързо движение нагоре няма как да се повтори. Веско беше събрал футболисти със стаж в „Б“ и „А“ група. Бяха предимно хора по на 25, 26, 27 години. Онзи отбор беше доста класен за стандартите на „Б“ група, затова и бързо стигна до промоция в елита. Това не означава, че този млад състав на „Дунав“ трябва да бъде отписван. Има примери, които доказват, че не бива се правят прибързани заключения. Всичко зависи от клубния бюджет и от възможностите за селекция. През миналата година „Спартак“ /Варна/ не излеждаше като тим, който ще се справи във Втора лига. Варненци се подсилиха обаче с не чак толкова много играчи и ето ги - празнуват днес промоция в елита.