Вицепремиерът за демографска и икономическа политика Валери Симеонов заяви пред БНТ, че е против дивото къмпингуване и при това управление няма да допусне подобно явление. По думите му "не може всеки да си опъва палатката, където си поиска".

"Места за къмпингуване трябва да има, но да са на точно определени терени и парцели", уточни съпредседателят на "Обединени патриоти" и добави, че от партия "Зелените" са успели да си издействат три от най-красивите плажове по Черноморието, където да може да се ходи на къмпинг.

Той каза още, че "следващата седмица ще има яко събаряне на бараки" по плажа на Слънчев бряг. Това се налагало, за да се спре "това уродливо явление преместваеми обекти". Така курортът щял да придобие нормален вид. Освен това очаква за началото на следващия сезон да има скоростен път между Слънчев бряг и Бургас, който да е четирилентов.

Симеонов разкри, че партията, на която е лидер - Национален фронт за спасение на България, ще има шест заместник министри. Те ще бъдат обявени днес, като той съобщи имената им в аванс. Това са Светлана Йорданова в здравното министерство, Павел Тенев в регионалното, Красимир Първанов в енергийното, Ангел Попов в транспортното, Румен Димитров в министерство на културата и Ирена Георгиева в министерство на туризма.

Вицепремиерът допълни, че въвеждането на тол такси трябва да стане възможно най-бързо, тъй като "ние взимаме 20 евро на турските камиони, а в Сърбия те дават по 120 евро". Според него обикновените граждани плащат чрез винетките уврежданията, които тировете нанасят по пътните настилки.

Симеонов заяви, че може да се поканят експерти от чужбина, за да направят проверки на всички инвалидни пенсии. По думите му това няма да излезе скъпо, тъй като разходите ще се върнат от икономията на много подобни пенсии.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" посочи и няколко варианта да бъде решен демографският проблем на страната. Сред тях е улесняването на завръщането на българите, живеещи в бившите социалистически републики. Младежката имиграция пък можело да се ограничи с отпускането на държавна стипендия за образование срещу задължение след това да се работи в България.

"Освен това държавата може да изкупи на безценица здрави къщи по селата и да ги предостави на завърнали се наши сънародници, които могат да обработват земя", каза още Симеонов.