Толериране на руската информационна агенция ТАСС от американския президент Доналд Тръмп при срещата му с руския външен министър Сергей Лавров предизвика възмущение в САЩ.

Агенцията публикува кадри от срещата, заснети в Овалния кабинет, където американските медии не бяха допуснати, напомня CNN.

По принцип в Овалния кабинет се приемат само държавни лидери.

CNN цитира служител на президентската администрация, който е заявил, че от екипа на Тръмп не са очаквали подобно поведение от страна на ТАСС. По думите му, Белият дом не е публикувал снимки от срещата, въпреки че в кабинета е присъствал официалният фотограф на президентския екип.
Руската агенция също се е ангажирала да не публикува синмки.

"Подведоха ни. Това е проблемът с руснаците - те лъжат." - коментира представителят на Белия дом.

Междувременно руското министерство на външните работи публикува в Twitter снимка на усмихнатия Тръмп, който се ръкува с Лавров, както и видео, на което руският външен министър "се шегува" с уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми, разследващ намесата на Москва при избирането на американския президент.

От американска страна единствено Държавният департамент публикува кадри от срещата на Лавров и държавния секретар Рекс Тилърсън, която обаче беше отворена за медиите.