За 14-а поредна година Русе ще бъде домакин на едно от най-зрелищните събития в нощния живот - конкурса за красота Мис и Мистър Топ лица на Русе 2017. Негов организатор е Национална модна агенция „Идея Прима“, а домакин на подготвеното пиршество на сетивата - известната далеч извън Русе дискотека „Шоурум“.
Спектакълът ще се състои на 12 май вечерта и ще остане верен на принципите си, които го утвърдиха като едно от стойностните събития в календара - всичко ще бъде феър плей, без нагласени победители и купени титли. Журито, съставено от известни русенци, ще гласува явно пред публиката, а в така наречената Комисия на честта има запазени места за медиите.
Най-нетърпеливите ще могат да се докоснат до атмосферата на шоуто по време на кастинга и репетицията в деня на шоуто 12 май от 16 часа в „Шоурум“. 
Кандидатите да участват в конкурса Мис и Мистър Топ лица на Русе трябва да имат навършени 16 години и да са родени, да следват или учат в града. Допускат се също и младежи, на които поне единият родител е от българската дунавска столица.
В програмата е включен и още един конкурс - Мис и Мистър Български топ лица - клон Русе. В него могат да участват желаещи както хора от града, така и от цялата страна.
И тази година продуцент и водещ на Мис и Мистър Топ лица на Русе ще бъде собственикът на Национална модна агенция „Идея Прима“ Димитър Увалиев, който призовава: „Излезте от сянката си, влезте в модната си кожа!“. А човек с много опит, контакти и авторитет в шоубизнеса трябва да се слуша внимателно.