Възрастна жена от Бяла стана поредната жертва на безскрупулни и богатеещи на гърба на човешката склонност да се помогне в беда телефонни измамници.
Мургавите специалисти по измъкване на пари разиграли най-масовия в последно време сценарий. В понеделник около 14 часа 74-годишната жертва първо била хвърлена в паника от плачещ в слушалката на домашния й телефон женски глас, в който пенсионерката припознала дъщеря си. След това започнали обичайните лъжи - че младата жена си е счупила двата крака, а веднага след това се намесил „лекар“, който заявил, че вече е направил операция на пострадалата, но тя е много скъпа и майката трябва да изтегли всичките си пари и да плати. 
Разговорът прекъснал, но малко по-късно телефонът отново звъннал. Този път се обадил измисленият полицейски комисар Лазар Шишманов и обяснил, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници. След това обяснил как действа бандата и инструктирал бабата да изтегли всичките си спестявания от банката, да събере и каквито пари има вкъщи и да ги остави под паметника на Колю Фичето до Стария мост над река Янтра. След това трябвало бързо да се прибере у дома, тък като можело да стане престрелка, а когато всичко свършело, полицията щяла да й върне парите.
Жената повярвала на съшитата с бели конци история, опразнила спестовната си книжка и оставила на посоченото й място 3600 лева. По-късно се сетила да се обади на 54-годишния си син, който живее в Бяла, а той веднага подал сигнал в полицията, но вече било прекалено късно.