Най-бруталният престъпник в историята на Великобритания Майкъл Питърсън, по-известен с псевдонима Чарлс Бронсън, е на път да се ожени в затвора след повече от 40 години, прекарани в институцията. Избраницата на 64-годишния убиец е 36-годишна актриса на име Поула Уилямсън.

Бронсън е в затвора заради множество убийства, изнасилвания и други престъпления. Наречен е "най-бруталният престъпник" заради жестокостта, която проявява към своите жертви.

Двамата с Поула са започнали да си пишат, след като Уилямсън прочела книгата на Бронсън за преживяванията му в психиатричното заведение в Броудмуур и останала очарована от разказа му. Актрисата посещавала затворника неколкократно, като при последната ѝ визита в понеделник била с червена рокля за случая. Във вторник Бронсън изпълнил своя интерпретация на класическата песен на Франк Синатра „My Way”, след което е предложил на Уилямсън брак и тя е приела. Семейството на актрисата не пожела да коментира решението ѝ, но самата тя заяви пред медиите, че престъпникът е „идеалния партньор за нея”.

Животът на Бронсън бе драматизиран в киноадаптация от режисьора Николас Виндинг Рефн през 2008 година, когато актьорът Том Харди се превъплъти в ролята на затворника. Самият Харди е заявявал, че поддържа добри взаимоотношения с Бронсън.