Председателката на Народното събрание Цецка Цачева ще разгледа изложбата на русенския Исторически музей „Жените в обществото“. Това се очаква да стане в Кнежа в събота, когато вечерта на централния градски площад ще бъдат окрити официално Панаирните дни в града. Именно за откриването е поканена председателката на българския парламент, която ще разгледа и експозиционните пространства в плевенското градче. 
Русенската изложба гостува на Панаирните дни от вчера, тя бе представена пред публиката от уредника в отдел „Етнография“ към РИМ Искра Тодорова. Русенският музей показва в постери модните тенденции в градското облекло в продължение на десетилетия от края на 19 век до наши дни. На фотосите са заснети 13 кукли с тоалети и накити - умалени копия на оригиналите, които се пазят във фонда на русенския музей. 
Кнежа е третият град, в който тази година се показва изложбата „Жените в обществото“. През месец май тя гостува на жителите на Силистра, а през юни я видяха и интересуващите се от история и мода в старопланинския град Етрополе.