Голям концерт, който изпълни площад „Свобода“, подари на русенци кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Зрителите се насладиха на изпълненията на Пламен и Иво, Дара и Невена Пейкова от „Х фактор“, група „Rewind“, Любо Киров, Веселин Маринов, „Българе“, Трио „Сопрано“ и „Уникалните гласове“. 
Вярвам на гражданите на Русе. До момента сме работили в техен интерес, затова вярваме в тяхната подкрепа с бюлетина №17, за да не се отклоняваме от пътя, по който нашите предци още от Възраждането са искали да ни видят - редом до другите европейски народи. Имаме нужда от образована и богата българска нация, заяви Цецка Цачева по-рано през деня по време на обиколката си из града. 
Кандидатът за президент, подгласникът й вицеадмирал Пламен Манушев и екипът й посетиха спортната зала „Булстрад Арена“ и новооткрития в нея Музей на спорта, Екомузея, Лапидариума на Историческия музей и разговаряха с граждани на площад „Батенберг“.
Аз съм изключително впечатлена от това колко бързо, с какви завидни темпове Русе е променен. Видяхме Спортната зала - едно изключително модерно съвременно съоръжение. Разгледахме и Екомузея, който има много ценна образователна цел за децата и подрастващите, сподели впечатленията си Цачева.
Тя бе придружена от председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутата Мария Габриел, народния представител Пламен Нунев, както и от кмета на Русе Пламен Стоилов
От страна на ГЕРБ има абсолютна толерантност. От опонентите обаче получаваме агресивно и много некоректно поведение. От множеството срещи досега виждаме, че хората искат единение. Страната ни се нуждае от обединяване на всички здрави сили. Ето например тук, пред Екомузея, преди време средата е била недостъпна и за туристи, и за самите русенци, но това е променено благодарение на силната местна власт и на солидарността от Европа. Точно затова основните ни послания са, че България няма друга алтернатива освен евроатлантическия път, заяви Цветан Цветанов.
Освен в Русе Цачева и Манушев посетиха Борово, където откриха многофункционален младежки център със зала за фитнес, карате и танци и туристически посетителски център. Обиколката им продължи в Бяла, където в двора на начално училище „Св.Св.Кирил и Методий“ откриха многофункционална детска площадка и разгледаха новоизградените съоръжения в града. Двойката посети още Ценово и Сливо поле, където се срещна с избиратели.