Две Специални награди на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева са с русенски адрес. Това стана ясно на финала на 24-ото издание на конкурса „Учител на годината“, което тази година се проведе в zoom платформа поради пандемията от Ковид-19. 
Носители на Специалната награда са директорката на Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ Мария Дуканова и преподавателката по география и икономика в Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ Цецка Маркова-Енчева. 
Вчера председателят на регионалната синдикална организация на СБУ Пламен Атанасов връчи плакетите и дипломите на отличените. 
В дъното на всичко е все Училището по изкуствата! - пошегува се вчера Мария Дуканова, като каза, че преди време тя е преподавала на Цецка Маркова, която е завършила русенското Музикално училище. 
След това Дуканова разви шеговитата си мисъл с нещо повече от сериозно.
Днес възпитаници на НУИ пътуват заедно със своята директорка за Загреб. По специалната покана на българското посолство Вероника Илиева от класа по пиано на Евгени Желязков и учениците на цигуларката Галина Карааргирова Преслав Ламбев и Мариан Петков ще изнесат празничен концерт на самия 24 май в нашето дипломатическо представителство в хърватската столица. Такива концерти за празника на културата и просветата наши ученици са изнасяли в Австрия и в Полша, припомни Мария Дуканова и изказа специална благодарност на фирма „Булмаркет ДМ“, която е поела всички разноски около гастрола в столицата на Хърватия.