Японската компания Thanko конструира портативен климатик за подмишници, който предпазва от изпотяване в горещините. Уредът действа с две батерийки от 1,5 волта и дискретно се защипва за късия ръкав на ризата. Отворът с вентилатора се насочва навътре под мишницата, за да гарантира циркулация на въздуха.Той осигурява между 5 и 9 часа прохлада, в зависимост от трите режима на вентилация, които са избрани. Устройството може да бъде задействано и чрез USB порта на компютър. Климатикът за подмишници струва 3800 йени или около 36 долара.
 
За тези от потребителите, които не носят ризи с къс ръкав, е предвидено джаджата да може да се закрепва и към яката.

Според специалисти уредът ще подобрява охлаждането на тялото при големи жеги. Подмишниците са едно от местата с много потни жлези и близко разположени кръвоносни съдове - неслучайно при топлинен удар се препоръчват торбички студена вода точно на това място.

Японците се грижат за комфорта на тялото отдавна. Преди няколко години АФП съобщи, че в Страната на изгряващото слънце е станало хит бельо, което неутрализира неприятни миризми, особено сред усърдно работещите бизнесмени. То е създадено от японска текстилна компания. 
 
Според Нами Йошида, говорителка на компанията "Сеирен", са им били необходими няколко години, за да създадат първото бельо, премахващо неприятни миризми. "То е достатъчно комфортно за носене във всекидневието и същевременно е ефективно, тъй като бързо елиминира силните миризми.Първоначално смятахме да ги продаваме на хора, нуждаещи се от лекарски грижи, и на болници. Но за наша изненада много обикновени хора като бизнесмени, които са на позиции, изискващи всекидневни срещи с хора, също ги купуваха", допълни тя.