Две павета по прозорците е отнесъл хотел „Верона“ в центъра на Бяла, който е собственост на кмета на града Димитър Славов. 
Посегателството е станало в малките часове в понеделник, а сигнал в полицията е подаден в 6.30 часа. Паветата са счупили два прозореца на първия етаж на фасадата на хотела на ул.“Панайот Волов“. 
„Като гръм от ясно небе ми дойде информацията за инцидента. Нямам предположения и не искам да мисля кой може да е виновникът“, коментира за „Утро“ кметът на Бяла. Славов обясни, че прозорците вече са сменени и от посегателството няма и следа. Наред с това изрази увереността си, че полицията ще разкрие извършителите и не пожела да коментира в детайли случилото се заради течащото разследване.
Вероятно в помощ на полицията ще послужат записите от двете камери на хотела. На едната от тях се виждала фигура на човек, който вероятно е хулиганът, начупил прозорците.
„Периодично в Бяла хората се оплакват от подобни инциденти и натрошени стъкла, така че това не е нещо ново тук. Вече и аз влязох в това число и дори вече съм забравил случилото се“, коментира още Славов.