50-годишната русенска учителка Ралица пропадна в стара септична яма на ул.“Вискяр“ в Русе в петък. Ямата  била покрита с бетонна плоча, която с времето се е пропукала. В резултат на падането жената е със счупен лумбален прешлен и оставена на лечение в болница.
Пред Нова тв пострадалата Ралица разказа, че разхождала кучето си пред блока, вървяла след него по затревената площ край улицата, когато земята се отворила под краката й. „Отгоре имаше някаква плоча, аз никога не съм знаела, че там има дупка. Върху главата ми паднаха павета и други циментови късове“, споделя жената.  
Въпреки преживения шок, тя не изгубила самообладание и сама позвънила на спешния телефон. И докато чакала екипа на Бърза помощ, започнала да вика за помощ. Първи се отзовали хората от съседните къщи. Една от жените е хвърляла боклука, когато чула виковете за помощ. Веднага е извикала съсед, който спуснал стълба в триметровата яма и успял да извади пострадалата от дупката. През това време пристигнали екипи на пожарната и Спешна помощ.
Оказва се, че дупката е стара септична яма до пътното платно. Покрита била с бетонова плоча, именно за да не се случват такива инциденти, но явно тя вече е била пропукана. Веднага след злощастния случай работници от общинската комунална фирма са запълнили дупката.
Предстои изясняване на инцидента и причините, довели до него.