„Възложил съм Паркът на възрожденците да придобие нов вид и да се възстановят алеите с гранитни и червени павета, така че почти да няма асфалт. А там, където асфалтът се запази, отстрани ще сложим тънка ивица павета“, съобщи кметът Пенчо Милков на пресконференция вчера.
Община Русе е с амбиция да преобрази Парка на възрожденците, като паметникът на Васил Левски и обновяването на детската площадка бяха първите стъпки. Следващата година предстои да се възстанови поливната система. Забавянето е поради липса на документация за системата, затова се е наложило да бъде направена наново. 
Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев съобщи, че всички дървета в парка са огледани от ОП „Паркстрой“ и са отрязани опасните. Поставени ще бъдат камери, както и 185 нови пейки, които са производство на русенската фирма „Труд“. Проблем остава липсата на осветление.
„Всички знаят, че паркът е тъмен, и се налага да се изгради ново алейно осветление“, коментира кмета. За целта обаче трябва да се направи проект, който да се изпрати в София и одобри от Института за недвижимо културно наследство заради историческото и културно значение на парка. Администрацията уверява, че ще направи всичко по силите си това да стане във възможно най-кратки срокове, както са успели вече с реализацията на детската площадка.