Родената в Русе като момче, но настояща красива и елегантна дама, известна като принцеса Ру Пол, се окичи с короната на Мис ТРАНС България. Конкурсът се проведе неотдавна в Пловдив и в него първото място си оспорваха 15 дами с мъжко минало, сред които и представителки на Румъния и Гърция.
Ру Пол стана известна от риалитито на Нова тв „Страх с травестити“ през 2009 г., което впрочем беше и първото в света със сменили пола си хора. Там тя си партнираше с още 5 участнички, сред които и известните Елза Парини и Мадам Роза. Български патент в изданието с травестити беше яденето на люти чушки, пълни с още по-люти индийски и китайски подправки. Принцеса Ру Пол беше представена като участничка от Варна, но нейни познати твърдят, че тя е родена в Русе като момче и след хирургична намеса е придобила тялото, в което се чувства истинска. По време на шоуто Ру Пол, тогава на 23 години, заяви, че не се страхува от нищо, освен от Бог, и се включва в реалитито, за да покаже, че травеститите не са това, което виждат хората по улицата. Тя смело се справи с всички предизвикателства и беше една от финалистките в шоуто.
Очевидно за изминалите години Ру Пол е полагала сериозни грижи за външността си, на която могат да завидят и доста дами по рождение. За да я подкрепя в битката за короната на Мис ТРАНС България сред зрителите на конкурса е била и фолк дивата Галена, близка приятелка на Ру Пол.