С Жоро Стефанов си отива една цяла епоха в русенския драматичен театър - епоха, в която романтизмът на чувствата обагряше всяка постановка и характерите в нея. Това каза в прощалното си слово драматургът на театъра Крум Гергицов, когато вчера приятели, близки, колеги и почитатели на таланта на Стефанов изпратиха актьора в последния му земен път. Гергицов пропомни, че емблематичният за русенския театър артист си отива само няколко месеца след трагичната кончина на дъщеря му, също актриса в театъра Яна Стефанова-Хернани. 
Зрителите ще запомнят Георги Стефанов и като Сократ от „Последната нощ на Сократ“, и като Лазар от Радичковата „Лазарица“, и като Странджата - последната роля на актьора в спектакъла „Хъшове“, развълнувала русенската публика само преди около година. Тогава той отпразнува своите 50 сценични години. 
Поклонението и опелото бяха във фоайето на Доходното здание - входът към Голямата зала на театъра, който беше вторият дом на Георги Стефанов. Вчера там го изпратиха последните аплодисменти, които прокараха пътека към спектаклите, които му предстоят на небесната сцена.