Полицейски патрулки съпроводиха вчера бюлетините за втория тур на местните избори до общините в Русенска област. Изборните книжа пристигнаха в ранния следобед под засилена охрана от жандармерията и бяха предадени на представители на общинските избирателни комисии. От община Русе те бяха транспортирани до общинските центрове, откъдето в утрешния ден ще бъдат разпределени по секциите в населените места, където ще има балотаж.
Жителите на 4 града и 12 села ще гласуват отново в неделя. В община Русе балотаж ще има в Русе и селата Николово, Сандрово и Просена. В община Борово - в Батин, а в община Бяла - в Полско Косово, Лом Черковна, Босилковци, Копривец. В община Ветово нов кмет ще избират в градовете Ветово и Сеново, а в община  Две могили - в град Две могили и селата Батишница, Бъзовец, Кацелов. В община Иваново балотаж ще има в село Мечка, а в община Ценово - в Белцов. Единствено в община Сливо поле всички кметове на населените места са избрани на първи тур.
158 000 бюлетини бяха доставени в Русе, като в община Русе ще се гласува отново в 217 секции. На 3 ноември рожден ден ще имат трима гласоподаватели, а в периода между първия и втория тур на изборите 23 младежи са навършили пълнолетие и ще имат право за първи път да гласуват.
Очакванията за избирателната активност е тя да бъде по-висока в сравнение с първия тур преди седмица, когато е била около 40 процента.