Заради големия обществен интерес от създалата се ситуация, бих призовал турската държава да ускори и да излезе с официално становище по този въпрос. Това заяви пред журналисти зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов във връзка с това дали има забрана за влизане в Турция за Ахмед Доган и Делян Пеевски, предаде репортер на БГНЕС.

„Да отговори има ли такова решение или няма. Ние ще зададем необходимите въпроси затова какви са били аргументите да се вземе това решение. Дали Турция ще ни отговори остава нейно право”, обаче поясни Порязов.

Той повтори, че българското Министерство на външните работи е поискало информация от официалния представител на турската държава в Република България по този въпрос. „Отговорът беше следният: „Никоя официална турска институция не е излизала с официално съобщение по този въпрос. В този смисъл турският посланик не беше в състояние нито да потвърди, нито да отрече тази информация”, каза Валентин Порязов.

Той отказа да коментира информацията в турските медии, тъй като няма официално решение. Няма такова решение или поне на нас не ни е известно, повтори зам.-министърът на външните работи.