Турски изтребители са свалили руски изтребител МиГ-29, нарушил турското въздушно пространство. Това твърдят непотвърдени съобщения в социалните мрежи. Твърди се, че очевидци са видели голяма експлозия над Хурайтан, Северна Сирия, докато три изтребителя са прелетели над главите им.Слуховете за свален изтребител идват на фона на напрегнатите отношения между руския президент Владимир Путин и Запада. 

Русия заявява, че бомбардира позиции на „Ислямска държава”. Западът обаче твърди, че руснаците нанасят удари по позиции на умерената сирийска опозиция. 

На свой ред руската страна твърди, че е нанесла 55 удара по позиции на „Ислямска държава” в Сирия в 24-те часа до събота. 

Русия, която обяви планове за увеличаване на ударите по „Ислямска държава”, влезе в конфликт с Турция, след като руски бомбардировачи нарушиха турското въздушно пространство. 

Към момента нито една страна не е заявила, дали слуховете за още един свален руски самолет, е бил свален при отделна конфронтация. По информация на „Дейли Експрес”, журналист е написал в Туитър, че турски самолети са реагирали на „мистериозни” прихващания от мигове, използвани от руските военни сили. 

Говорител на НАТО заяви, че към момента не Алиансът не е получавал информация за свален самолет.