Спането без дрехи и държането на храната далеч от леглото са две от тайните на успешната връзка, според ново проучване. Допитване сред 1000 души във Великобритания разкрива, че тези, които спят голи, са по-щастливи в брака или връзката си, съобщава „Индипендънт”.По-малко от половината от онези, които носят пижами или нощници казват, че са „изключително щастлив”. За сравнение, този отговор са избрали 57% от нудистите в леглото.

Изследването посочва, че навиците, съпътстващи съня, имат съществено значение за една връзка. Те оказват влияние, когато човек взема решение дали да скъса с някого и дали да преспи при партньора си. Мръсният под, бъркотията и не поправеното легло се оказват много важни фактори. Към тях се добавят яденето в леглото, допускането на домашни любимци в леглото, дърпането на юргана и носенето на чорапи.

Дрехите в леглото влияят върху формирането на мнение за човека, с когото излизате. Сатенът демонстрира благосъстояние, но и намеква за разврат, памукът се асоциира с чистота, докато полиестерните тъкани са просто евтини.

„Има много фактори, от които зависи успехът на една връзка, но факторът, който често е пренебрегван, е обстановката в спалнята”, обяснява Стефани Тиърс-Радклиф от изследователския екип.