Синът на един от футболистите на “Сливен”, спечелил националната купа с Йордан Лечков, вече е национал на САЩ. Става въпрос за Денчо Василев, който живее отвъд океана. Той заминава като футболист, но в момента е съсобственик на маркетингова фирма. Денчо първо играе за Университета на Алабама, а след това в професионалния “Савана Ръг Ратс” от Флорида.


Индиана Василев вече има два мача в националния отбор до 14 години, като учи в престижната академия на IMG, от която са се дипломирали най-големите таланти на Америка, включително и Тайгър Уудс.

Съотборниците му го наричат Инди. Той и сестра му Ванеса са родени в САЩ.
Корените на американския национал са още по-дълбоки. Дядо му Иван е един от най-уважаваните играчи в историята на Сливен.

“Като малък показа, че ще е специален играч. Радвам се, че използва всичко, което съм го научил”, казва Денчо пред местната преса.

Инди е истинска звезда, защото в историята на града нито един спортист не е стигал до национален отбор на САЩ.

Баща му е неговият първи треньор, след което талантът е забелязан от всички скаути.
Индиана е полузащитник, като се отличавал с невероятен поглед и пас. Дебютните му два мача за САЩ бяха този месец, когато децата гостуваха на Хърватия и Сърбия, като не допуснаха загуба.

“За мен изживяването бе невероятно. Накара ме да видя, че по света има играчи със същите възможности като мен. Не е лесно да се отличиш от останалите, когато си в национален отбор. Но съм горд, че постигнах това”, твърди самият Индиана.
Мечтата му е да стане професионалист в Европа. Василев става вторият американски национал от български произход през последните години във футбола.
Вилиян Бижев стигна до младежкия тим на американците, след което подписа петгодишен договор с “Ливърпул”. След това обаче нападателят бе налегнат от контузии, което му попречи да се развие.

Бижев се прибра в България, където първо игра за “Славия”, а от миналия сезон вече е в носителя на купата “Черно море”. В последните мачове точно той е основният нападател на варненци заради куп контузии, които налегнаха селекцията на Никола Спасов.