Доскорошният треньор на дубъла в „Дунав“ Мариян Тодоров ще продължи работата си в клуба със статут на шеф на школата. Последно неин ръководител бе Самир Мъстънов, който напусна клуба тихомълком преди два два месеца.
 Както вече стана ясно, позицията на Тодоров като наставник на втория отбор беше заета от бившия футболист на „Левски“ /Русе/, „Левски“, /София/, „Славия“, „Калиакра“, „Добруджа“ Николай Петров. Петров има и няколко мача с екипа на „Дунав“. 
„Няма драма, няма и конфликт. Ще работя в школата, където трябва да се свърши много работа. Ще имам пряко наблюдение на всички формации. В същото време ще обикалям региона, за да търся перспективни момчета. Винаги съм казвал, че бъдещето на клуба е в изграждането на местни футболисти“, каза Тодоров за „Утро“.
Той добави, че ще направи всичко, за да си сътрудничи с Николай Петров. 
„С Нико сме приятели. Няма какво да делим. Ще гледаме в една посока“, заяви Тодоров.
„Решението за рокадата не е провокирано от някакво напрежение. Всичко е нормално“, потвърди за „Утро“ председателят на УС на ФК „Дунав“ Диян Димов.
Той заяви още, че продължава работа по селекцията, но уточни, че някои от набелязаните хора имали прекалено високи финансови претенции, каквито клубът няма възможност да удовлетвори.