Широка слънчева усмивка и картата на България посрещат жителите и гостите на Бъзън. Новият облик на градинката в селото е дело на майстора в озеленяването Танжу Ахмед. Красивата гледка, която събира погледите в мини парка, Ахмед е кръстил „Деветте кръга на любовта“ и всеки от ринговете има своето послание.
Облагородяването на градинката и превръщането й в красив кът за отдих се финансира в рамките на кампания „Малки населени места“, по която Община Русе отдели 8000 лева. Краят на проекта бе отпразнуван в събота от депутата Пламен Нунев, кмета на Русе Пламен Стоилов и кмета на Бъзън Василена Цанкова.
Рязането на лентичката бе съпроводено от не едно и две събития. След откриване на обновения парк се проведе конкурс за малки чаровници „Мини Мис и Мистър“. По-късно жители и гости на Бъзън се радваха на изпълненията на Тони Димитрова и Део, които пяха благотворително за каузата „Децата на Бъзън“. Чрез дарителската акция, местната общност се надява да събере 57 000 лева, с които да успее да откупи сградата на бившето училище в селото.
Преди години тя бе продадена от общинската управа във Ветово сякаш за наказание, че селото извоюва присъединяването си преди присъединяването на Бъзън към територията на Община Русе. Сега желанието на местните хора е сградата да се превърне в детски дневен център. За каузата вече пя емблематичната група „Трамвай №5“. Активна е и SMS-кампания, в която всеки може да се включи с изпращане на съобщение на номер 17 777 с текст DMS BAZAN.