Комисията по жилищно настаняване определи щастливците, които ще получат ключове за 9-те нови общински апартамента в квартал „Дружба 3“.
Както вече „Утро“ писа, бившата данъчна служба в блок 4 беше преустроена от Общината в 8 боксониери и един 3-стаен апартамент.
В голямото жилище ще бъде настанено семейство с две деца, а в малките - майка с дете, семейство пенсионери и самотни хора, сред които има и двама наематели в АОНСУ, обясни Анелия Няголова, директор на ОП „Управление на общинската собственост“. В две от боксониерите ще бъдат пренастанени настоящи наематели на Общината, тъй като в момента били сами, а ползвали двустайно и тристайно жилище.
Няголова каза още, че всички нови наематели са от списъка за настаняване за тази година и до момента живеят на свободен наем. Тя уточни, че преди да влязат в общинските квартири, хората трябва да подадат молби и да изчакат „Енерго-Про“ да им постави електромери и да им пусне ток. Максималният срок, в който електроразпределителното дружество трябва да открие партидите, е един месец.
За да бъде превърната бившата данъчна служба в жилища, Общината е инвестирала в реконструкцията около 100 хил. лева.