С плакет и грамота най-добрият вестник на Русе „Утро“ бе отличен от фондация „Приятелска подкрепа“ в категория „Медии“ за активно отразяване на живота и проблемите на хората с увреждания. Отличието бе връчено на вчерашното тържество по повод десетия рожден ден на първото в България защитено жилище „Приятелска подкрепа“ от управителката Маргарита Събева. 
Защитеното жилище е с капацитет 8 потребители и предлага социалната услуга под формата на различни социални програми и терапии след адаптационен период. За всеки потребител се извършва оценка на потребностите и се изготвя личен план за развитие и подготовка за самостоятелен живот. 
Към настоящия момент фондация „Приятелска подкрепа“ стопанисва три защитени жилища с 22 потребители. За десетгодишното предоставяне на социалната услуга през защитените жилища са преминали 30 младежи. От тях девет са започнали пълноценен самостоятелен живот. Двама са студенти в Русенския университет, а Мирослав Георгиев е носител на приза „Достойните българи“ за активното си участие в спасителните и възстановителните дейности след наводнението във варненския квартал Аспарухово. На вчерашния празник той бе отличен с плакет и грамота в категорията „Гражданска доблест“.