Самоковските изпълнители Надя Миткова и Николай Тосков пяха тази вечер на благотворителен концерт на сцената на читалище „Отец Паисий - 1859“. Пролетният концерт бе с вход свободен като на влизане в залата бе поставена кутия, в която присъстващите имаха възможността да направят дарения.
Изпълнителите посочиха пред БТА, че са решили да направят пролетен концерт в залата на читалището. Миткова допълни, че идеята да го направят благотворителен дошла, след като разбрали, че се събират пари за ремонт на олтара в храм „Св. Николай Чудотворец“. „Преди дни влязох в храма и видях, че е поставена урна за пари, които се събират за ремонт на олтара, защото е в окаяно състояние. Така решихме да направим концерта благотворителен и събраната сума да я дарим на храма“, обясни Надя Миткова. По думите й за ремонт на олтара са нужни 60 хил. лева. 
Миткова и Тосков изпълниха обичани български естрадни и шлагерни песни. Хитовете, които изпълниха, бяха от 60-те, 70-те, 80-те години на 20 век. Самоковските изпълнители пяха песни на Лили Иванова, дует Ритон, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Веселин Маринов, Елвис Пресли. Те изпълниха индивидуални и дуетни парчета на Андреа Бочели, Дженифър Лопес. Кулминацията на концерта бе „Песента за Самоков“. Музиката е на чичото на Николай Тосков – Димчо Тосков, а текстът на Валентин Ахчийски. „Това е страхотен текст, който описва историята на Самоков, събран в четири куплета“, посочи още изпълнителката Надя Миткова. 
„Най – важното е всички да се забавляваме и създаваме настроение. Вече много години пеем за удоволствие и забавляваме самоковската публика“, добавиха изпълнителите. 
Концертът е част и от програмата по случай 146 години от Освобождението на Самоков от османско иго.