Русенският треньор Мартин Цирков бе избран за наставник на годината сред наставниците, които ръководят отбори с футболисти до 17 години. Цирков е кормчия на „Лудогорец“, чийто тим е лидер в Елитната лига с 3 точки аванс пред „Левски“ /Сф/. В последния кръг двата тима ще се срещнат в Разград.
По регламент за участие в анкетата за определяне на треньор номер 1 участваха всички наставници на отбори от елитната лига. Условието бе, че нямат право да гласуват за себе си.
Така те избраха Цирков. На второ място бе поставен треньорът на „Черно море“ Тодор Каменов.
Русенецът бе награден на тържество в софийския хотел „Хаят“ от селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.
„Искам да ти пожелая много успехи в професия“, каза Димитров.
„Много ценя тази награда, защото тя бе в резултат на признание от колегите ми. Така ме задължават двойно да отстоявам позициите си“, заяви Цирков за вестник „Утро“.
Още един русенски треньор спечели призово място - наставникът на „Дунав“ с момчета до 15 години Драгомир Григоров завърши под номер 2 в своята категория. Повече гласове от него събра само наставникът на „Септември“ /Сф/ Расим Хайрулов.
„Честно казано, останах изненадан от това подреждане, защото моят отбор е едва седми в първенството на Елитната лига. Не мога да отрека, че ми стана приятно“, каза Григоров за „Утро“.
Той бил толкова сюрпризиран от новината, че не успял да се мобилизира да пътува за награждаването в София, пък и имал клубни ангажименти.