Влаковете между централната и разпределителната гара в Русе ще спрат за 32 часа на 2 и 3 юли заради строителните дейности по пробива „Кауфланд“. Тогава трябва да бъде пуснат вариантът на временно трасе, по което ще се движат композициите, докато се изгради новата мостова конструкция над жп линията, съобщи за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. Създадена е организация всички пътници да бъдат превозвани с автобуси, като това ще е за сметка на Община Русе, казаха от железниците.
Петнайсетина са влаковете, които няма да се движат по това трасе идния четвъртък и петък. Сред тях е и международният София-Букурещ. Той ще премине по обиколен маршрут, като граничната проверка ще се извършва на гара Разпределителна. 
Улицата, която води към „Кауфланд“ и „Практикер“ пък ще остане затворена един месец. Организацията на движението в района е променена от миналата седмица, като достъпът до едни от най-посещаваните магазини е осигурен от отбивката по бул.“Липник“ срещу комплекс „Ялта“. В момента в затворения участък се полага подземна инфраструктура - отводнителен канал и колекторни тръби.
Една от най-големите инфраструктурни промени от десетилетия в Русе ще свърже трите части на квартал „Родина“ с центъра и макар дължината на отсечката да е по-малко от километър, ще облекчи силно трафика по натоварената и много проблемна улица „Шипка“ около пазара и чувствително ще разтовари цялостно движението в тази част на града. Строителството трябва да завърши до 1 август.