Ремонтът на Кръговото и изграждането на пробива „Кауфланд“ вървят в срок, като се очаква двете съоръжения да бъдат пуснати в експлоатация до края на ноември, заяви кметът Пламен Стоилов, който вчера инспектира обектите и се увери на място в напредъка на строителните действия. Той коментира, че проливният дъжд, който се изля в събота, е забавил с няколко дни работата, но това не се е отразило на поставените срокове.
Всички 14 подпорни стени на вътрешния ринг на Кръговото са изпълнени. Работим по шестия подлез, останалите пет са изцяло готови, каза техническият ръководител на обекта Михаил Михнев. Той обясни, че усилията са насочени към външните подпорни стени, като през октомври ще бъде пуснат трафикът над подлезите, за да продължи строителството по външния кръг. 
До две седмици пространството пред магазините „Кауфланд“ и „Практикер“ ще бъде отворено, тъй като ремонтните дейности там ще приключат, каза техническият ръководител на пробива, който ще свърже кв. „Родина“ с центъра. В момента там тече най-пиковият момент от строителството, като вече е изпълнено пилотното фундиране и се изработват фундаментните плочи.
И двата обекта се изпълняват по мащабния транспортен проект.