Изпълнителното бюро предложи нашата кандидатура за зам.-председател на Народното събрание да бъде Янаки Стоилов. Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов след пленума на партията, цитиран от "Фокус".

Михаил Миков ще бъде председател на ПГ на "БСП лява България", каза още Мерджанов и изтъкна, че за заместник-председатели са избрани Ангел Найденов, Корнелия Нинова и самия той, а за секретари Жельо Бойчев, Кристиан Вигенин и Чавдар Георгиев.

Михаил Миков е информирал членовете на съвета за проведените разговори с Бойко Борисов и резултатите от участието на социалистите в консултациите на ГЕРБ за съставяне на ново правителство.

„Беше взето решение за съкращаване на щата с 8% на БСП. Предложението беше прието с един глас против и въздържали се", каза още Мерджанов и добави, че до края на годината ще бъдат приети и други форми за преструктуриране на щата на „Позитано".

„Въпреки свръхочакванията за бурен пленум, заседанието приключи в дисциплиниран дух", обясни Мерджанов.

БСП очаква с нетърпение утрешното заседание на Народното събрание, каза още Мерджанов и уточни, че заседанието на ПГ на "БСП лява България" ще бъде от 11 часа утре. БСП няма да участват с кандидатура за председател на Народното събрание, тъй като това е право на ГЕРБ.