Представителите на ГЕРБ и БСП се срещат в неделя, за да търсят допирни точки в програмите си за реформи в сектор "Сигурност", "Съдебна власт" и т. н. "БСП принадлежи на най-голямото европейско ляво движение и това е ПЕС. Трябва да постигаме консенсус по определени сектори, за да има развитие държавата". Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването "На светло" по Нова телевизия.
Цветанов обясни, че са изпратили покана на БСП без посочени дата, час и място, за да могат от Столетницата да ги попълнят. По думите му ГЕРБ вече са получили уверение на другите парламентарно представени партии, които няма да участват в управлението, че ще подкрепят промени в сектор "Сигурност", за да можем да го нормализираме. "Като цяло има консенсус, че трябва да се направят реформи в МВР и ДАНС, да бъде извадена от там ГДБОП", коментира още Цветанов.

На въпрос дали възнамерява да се върне отново на министерското кресло в МВР или в друго ведомство, Цветанов заяви, че няма да е част от правителството, но пък ще кове промените в Народното събрание. "Всичко, което ще правим, е да върнем доверието в сектор "Сигурност". Имена за бъдещи министри не са коментирани в партия ГЕРБ", посочи още Цветанов, с което отхвърли слуховете, че следващия МВР-шеф ще е Веселин Вучков, когото Люба Кулезич прекръсти на Юруков, а после потърси и знамение в това, но така и не го откри.