Възможно е ПП ГЕРБ отново да съставят правителство на малцинството, ако нямат 121 депутати. Това обяви във Варна председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, при обявяването на кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ за 3 МИР – Варна за предсрочни парламентарни избори, псъобщава радио “Фокус”.
Всички листи са обработени в централата на ГЕРБ, каза Цветанов. Безспорният водач на листата за Варна е един от най-успешните министри в правителството на Бойко Борисов – Лиляна Павлова. На второ място в листата е Пламен Манушев, наречен от Цветан Цветанов “военният човек” във Варна. Красен Кралев, който е специалист в сферата на публичната комуникация заема третото място в листата. Красимир Петров, директор на МБАЛ във Варна и депутат от 41-то НС е на 4-то място. На 5-то място е Красимира Анастасова, педагог. Следват имената на Павел Христов, IT – специалист, д-р Руслан Тошев, очен специалист, Нели Петрова, с чиято кандидатура ГЕРБ се отваря към гражданския сектор. Кандидатите на девето и десето място отново са бивши народни представители - Даниела Панайотова и Николай Апостолов. В листата следват и четирима спортисти - световният шампион по кик-бокс Владимир Вълев (11-ти), олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов (15-ти), балканският рали шампион Тодор Славов (16-ти) и Гергана Василева (17-та) - майка и личен треньор на една от най-големите надежди на българското плуване Георгия Кадоглу. Поне 7 депутатски мандата, колко имаха и на парламентарните избори през 2013 г., очакват да спечелят ГЕРБ на предстоящия вот във Варненска област. В него ГЕРБ могат да имат между 116 и 128 депутати, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

ГЕРБ ще води позитивна предизборна кампания, в която няма да се дават популистки обещания, посочи Цветанов. „Ще поемаме ангажименти само за неща, които можем да изпълним“, коментира водачът Лиляна Павлова. Тя посочи довършването на магистрала „Хемус“ като основен приоритет за следващия кабинет.