382 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес, са получени в полицията от началото на предизборната кампания до момента. От МВР допълват, че мнозинството от тях са регистрирани на телефон 112.

От МВР съобщават, че от стартирането на откритата телефонна линия в министерството до този момента постъпилите сигнали са 57, от които 16 не се отнасят към дейността на вътрешното министерство. Всички сигнали, свързани с работата на МВР, са предадени за проверка в съответните областни дирекции на полицията. За установени нарушения и злоупотреби с избирателните права на гражданите до момента са образувани 59 досъдебни производства.

От дирекция "Документи за самоличност" съобщават, че на 4-ти октомври в дирекцията са издадени общи 1916 лични карти, като общият брой на издадените лични карти за периода от 12-и септември до днес е над 46 хиляди. Хората, които искат да гласуват, но имат проблем с личните си документи, могат да получат заявление в районните полицейски управления до 18 часа днес.

Службите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са проверили общо 7920 обекта, които са свързани с подготовката и провеждането на изборите днес. В 762 от тях са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност. За отстраняването им са връчени 651 писмени разпореждания и са съставени 16 протокола, както и 2 акта.

Сигнали за нарушения в изборния процес, които са от компетентността на МВР, се приемат на тел: 02/982 22 32.