Три сигнала са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до този момент. Това каза, пред журналисти, говорителят на ЦИК, Камелия Нейкова, съобщи „Фокус".

Нейкова обясни, че първият сигнал е подаден от студенти в УНСС, чиито студентски книжки са били събрани от администрацията на университета за заверка и към момента не ги е върнала, затова те не могат да упражнят правото си на вот."Има два варианта - или връщат книжките със съответната заверка, или им издават уверение, че имат записан семестър, за да отидат с уверението да гласуват", обясни Нейкова.

Вторият сигнал е подаден от избирател от Плевен, който е с увреждане, което не му позволява да гласува извън дома си. "Искал да гласува с подвижна кутия, но не е подал заявление в законовия срок и няма как да стане това", заяви Нейкова и допълни, че заявления за гласуване с подвижна кутия са се подавали в срок до 29 септември. Третият сигнал е, че член на Секционна избирателна комисия и регистриран наблюдател са роднини, но това не е нарушение. Те просто сигнализират и питат това правилно ли е", каза още Нейкова.

На предсрочните парламентарни избори за първи път ще могат да гласуват 27 951 души.