ЦИК предприема мерки срещу грешки при гласуването. В бюлетината за 5-ти октомври ще има изричен надпис, който ще стои над графата с преференции и ще упътва хората, за какво точно служи тя. Иначе бюлетината има три варианта. „В най-масовата има най-малко брой преференции – 8, а в най-голямата са 32”, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев в "Здравей, България" по Нова телевизия.
В лявата страна на бюлетината като квадрат е номерът на партията, а в дясната в кръг е преференцията. „Имената на кандидатите ще бъдат разлепени на информационно табло и пред изборното помещение, и в кабината за гласуване”, заяви Андреев. В бюлетината за българите в чужбина пък няма да има преференция. От чужбина няма да може да се гласува и за независими кандидати, а само за партия или коалиция.

Що се отнася до Турция, за където има много искания за разкриване на избирателни секции, Андреев заяви, че ЦИК трябва да определи местата и броя им до 13 септември. След като на миналите избори в секциите в Турция бяха гласували рекорден брой хора и беше изчислено, че са имали по 10 секунди, това доведе съмнения за надписване. „ЦИК няма как да извърши такава проверка, това е работа на друг орган”, заяви Андреев.