Лидерът на ДПС Лютви Местан си позволява да говори на предизборен митинг на турски език, което е в нарушение на закона, и ще подадем жалба за това в ЦИК. Това се е случило в Обретеник на 19 септември и е документирано с аудиозапис, обяви водачът на листата с кандидати за парламента на Патриотичния фронт НФСБ-ВМРО в Русе Искрен Веселинов.
ДПС са единствената политическа формация, с която в никакъв случай не бихме водили каквито и да е разговори, и ще се борим следващото Народно събрание да я обяви за противоконституционна, допълни лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той бе в Русе, за да подкрепи листата от патриоти и да се срещне със симпатизанти на движението.
Очакваме в Русе да има покупко-продажба на 8-10 000 гласа и наблюденията ни сочат, че това е предимно контингент на ДПС и ГЕРБ, категорични бяха Искрен Веселинов и Тодор Койнов. По думите им цената на един „правилно“ подаден вот започва от 10 лева в този момент и още 20 в изборния ден.
По-късно Валери Симеонов и кандидатите за депутати се срещнаха с  граждани и участваха в традиционния митинг-шествие под наслов „26 септември - ден на единство и солидарност между българите“.