Няма да влизаме в никакъв диалог с ДПС – тя е едно от най-уродливите явления на Прехода. Това каза на пресконференция съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
„Не поставяме никакви условия и сме отворени за диалог. Най-важната задача е да служим на избирателите и да изпълняваме това, за което сме избрани – да работим за родината си“, обясни Симеонов.

„Ще изолираме ДПС с всички възможни конституционни средства – включително забраната на тази протурска партия. Ще искаме забрана на гласуването в Турция или на граждани от Турция. Второто, което ще искаме е задължително гласуване, както и задължителен изпит на български език и чак тогава правото да се гласува. Тези мерки са крайно задължителни, за да се спре цялата тази мащабна покупко-продажба на гласове“, каза още той.

„Партиите трябва да спрат с този цирк и маскарад и да седнат на една маса, за да извадят основните приоритети на нацията“, заяви от своя страна и Красимир Каракачанов, който също е съпредседател на Патриотичния фронт. „Ако партиите продължат със своя партиен егоизъм, ние сме готови да отидем на нови избори“, заяви той.

„Много по-добре е това правителство да бъде от професионалисти, специалисти и хора от бизнеса. В Народното събрание няма хора от бизнеса“, добави Валери Симеонов.