Обобщената информация показва, че не са провеждани оперативно-издирвателни мероприятия, не са водени дела на оперативен отчет и не са прилагани СРС-та срещу граждани, участници в протестите. Това заяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с протестите министърът каза, че на 13-ти ноември 2013 г. фирма "ВИП Секюрити" ЕООД предоставя 69 парапета, които са монтирани в района на Народното събрание. Металните ограждения са останали до 4 август, показва справка на СДВР. "ВИП Секюрити" е предоставила безвъзмездно 69 преградни парапета на СДВР, както и фирма "Балкан стийл инженеринг" е предоставила отново безвъзмездно 5 броя защитни пана на СДВР. И двете дарения, според нас като ръководство, нарушават заповедта на министъра на вътрешните работи, която забранява на частни фирми да правят дарения на МВР", каза министърът.

Йордан Бакалов посочи резултатите от финансов одит, който показва, че към 25 август тази година има неразплатени финансови задължения в размер над 17, 850 млн. лв., по данни на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на вътрешните работи. Второ, към момента по бюджета на МВР не е осигурено финансиране в размер на 42 585 691 млн. лв.