Всички обвиняеми по наркоаферата, станала известна като "Кокаиновите крале", са с потвърдени присъди от втората инстанция в Милано, съобщи в. "Сега".
20 години затвор остава наказанието на Евелин Банев-Брендо, апелативният съд е оставил Матей Боев за 12 години в затвора, а Тинко Гарев за 15 г., пише изданието, като се позовава на източници от италианския съд. Гарев е смятан за дясна ръка на Брендо.

Няма промяна в наказанията и на останалите подсъдими, които бяха признати за виновни в участие в международен канал за трафик на наркотици от Латинска Америка до Европа. Всички те имат право да обжалват пред Върховния съд на Италия, след като излязат мотивите на присъдите им.

По делото бяха подсъдими петима българи, един италианец с български произход, шестима италианци, един словенец и един румънец.

Софийският градски съд осъди на 7 години и половина затвор Евелин Банев на 15 февруари 2013 г.. по две обвинения - за организирана престъпна група и за пране на пари от наркотрафик. През юли т.г. обаче Софийският апелативен съд оправда Банев.

В Румъния съдът също от месеци чака Банев да им бъде предаден, за да го съдят за трафик на кокаин.