Палестинци, алжирци и сирийци, опитали да прекосят незаконно българо-турската граница, бяха задържани от Гранична полиция. Нарушителите само за едно денонощие са над 40 души.
41 нарушители на Държавната граница са задържани от служители на териториалните звена на ГД "Гранична полиция" през изминалото денонощие. За времето от 8.00 часа на 20 октомври до 8.00 часа на 21 октомври 36 мъже, 3 жени и две деца са установени след като пресекли българо-турската граница в зоните за отговорност на Гранично полицейско управление /ГПУ/ Свиленград, ГПУ Болярово и ГПУ Елхово. За целта са били използвани елементи от интегрираната система за контрол и наблюдение на границата и служебни кучета.
12 са гражданите на Палестина, 7 - на Алжир, 7 - на Сирия, 6 - граждани на Иран, 4 - на Мали, двама граждани на Либия, и по един на Тунис, Еритрея и Конго. Пълнолетните са задържани със заповеди и са настанени в помещения за временно настаняване на задържани лица на съответните ГПУ, а майката с деца е настанена в специално помещение за майки с деца. По случаите са образувани досъдебни производства и са уведомени съответните районни прокуратури.