Нападенията срещу араби в Столицата продължават. Общо пет души с арабски произход бяха бити по тъмно в столицата.
Трима сирийци са били нападнати и жестоко пребити от група от 25 мъже, въоръжени с ножове, колани и метални боксове в София, съобщи bTV. Нападението е извършено около 23:00 часа в района на улица „Оряхово” край „Захарна фабрика”. 27-годишен младеж е със счупен нос, мъж на около 35 години е с множество порезни рани на главата. С тях е бил и трети сириец, който е успял да избяга.

Ранените са потърсили помощ във Военномедицинска академия. По думите на техен придружител, от болницата са обработили раните по главата на по-възрастния пострадал, но той не е оставен за лечение в болницата. Младежът със счупения нос трябвало да изчака до сутринта, когато травмата му щяла да бъде третирана от специалист.

Тримата нападнати са сирийски граждани, търсещи убежище в България, които още не са получили статут. Те са настанени на външни адреси. Към момента от МВР и ВМА не потвърждават за инцидента.

При другия инцидент, за който съобщава Нова ТВ, двама палестинци са пребити и ограбени пред хипермаркет на бул. „Сливница“. Те се намирали пред магазина заедно със свой приятел, когато са нападнати от младежи, облечени в черни дрехи.

Малко след полунощ пострадалите бяха прегледани във ВМА и освободени. Единият от тях е със счупен нос. По думите им, нападателите са били въоръжение с боксове и ножове, а боят е продължил около 15 минути.

Битите са пристигнали от Сирия и Ливан, но към момента все още нямат статут на бежанец. Освен, че са били бити, те са и ограбени. Нападателите им отмъкнали и изпратените им от техни близки пари за наема – около 800 евро.