Аржентинският нападател Лионел Меси заяви в навечерието на финала на световното първенство, че неговият тим ще направи всичко възможно, за да спечели, съобщава германският вестник "Билд".

Според играча световната титла е цел на всеки един футболист. Аржентина излиза срещу Германия в спор за трофея утре в 22:00 ч българско време.

„Бих заменил всичките си лични постижения за световната титла. Предпочитам да спечеля трофея, вместо да бъда обявен за най-добър играч. Победата на Световното първенство е голямо постижение за всеки футболист.

Питал съм съотборници в "Барселона" какво е да спечелиш световната титла и те ми отговарят, че чувството е неописуемо. Ще направим всичко възможно, за да превърнем тази мечта в реалност", споделя Меси.

Германският отбор има специален план как да опази аржентинския нападател в утрешния финален мач на"Маракана" в Рио, разкри Ханс Флик - помощник на старши треньора на германския национален отбор Йоаким Льов.

"Видяхме как холандците успяха да задържат Меси, но ние имаме специален план за него. Разбира се, няма да ви го разкрия", заявява Ханс Флик. "Ще играем против компактен, организиран отбор, който има един от най-добрите играчи на турнира", отбеляза той.