Христо Стоичков очаква титла за Лионел Меси от днешния финал на световното в Бразилия. Камата говори пред испанската агенция ЕФЕ след турнир по футбол на малки вратички. В него той игра в един отбор с бившия нападател на "Реал" М и чилийски национал Иван Саморано.

"Без съмнение Меси е най-добрият футболист в света. Спечелил е повече трофеи, от който и да е друг футболист към този момент. Надявам се, че ще вдигне и световната купа на "Маракана". Той пристигна в "Барселона" много отдавна, беше много малък. Свикнал е постоянно да е под напрежение и погледите да са отправени към него", смята Ицо. "На световно първенство най-важни са резултатите, а не да играеш красиво", категоричен е Стоичков. "Германия е отбор с много ясни идеи на терена. В един финален мач обаче може да се случи всичко", добави той.

Легендарният нападател не пропусна да се заяде с "любимеца" си Сеп Блатер. "Най-голямото разочарование е, че шефът на ФИФА излъга с 200 милиона. Хората в Бразилия са разочаровани, че се похарчиха много пари за нови стадиони, а сега не се знае какво ще стане с тях. Не е виновна Дилма Русеф обаче. Трябва да се потърси сметка на предшественика си (Луис Инасио Лула да Силва), който подписа договорите. Както и президентът на футболната федерация", избухна Стоичков.