Сериозна познаваемост реализираха футболните фенове по време на Световното първенство. Само за дните от старта до края му – 12 юни – 13 юли, бяха изплатени печалби за над 25 млн. лева.

Предвид факта, че през този един месец светът бе футбол, спокойно можем да кажем, че познаваемостта е предимно за сблъсъците от Мондиала. За сравнение, за цялата минала година сумата на изплатените печалби от футболни залози е 115 877 554,41 лева, което е близо по 10 млн. лева средно на месец.

Множество познавачи предвидиха вярно шампиона Германия. Най-прозорлив се оказа жител на София, който е направил залога си в пункта на ул. "Искър" № 11 ден преди старта на Мондиала, на 11 юни. Тогава коефициентът за шампионска титла на Бундестима е бил 7.00. Със същия успех се поздрави и хасковлия, макар и пет дни по-късно. Участник от Самоков пък позна точния резултат на финала 0-0 в редовното време и си осигури 9 000 лева печалба.

По-общ поглед върху участието на феновете в "Еврофутбол" сочи, че 31 % от тях са предвидили вярно, че шампионската титла ще отиде в Германия, срещу едва 11 % за Аржентина. 13 % пък са познали двойката, която ще отиде на финал. Повече привърженици – 19 % е имал потенциален сблъсък между Аржентина и Бразилия.

Колумбиецът Хамес Родригес бе подкрепен, и с право, от 23 % от играчите в "Еврофутбол" за Голмайстор на първенството. Сравнително ранното отпадане на неговия отбор не му попречи да изпревари следващите кандидати – Лионел Меси с 12 на сто от заложилите и Томас Мюлер също с 12 %.

По-трудно е било на познавачите да прогнозират головете във финалния сблъсък. Едва 5% от участниците са предвидили, че няма да има голмайстор в редовното време.