Благодарение на гол в края на Лионел Меси отборът на Аржентина стигна до много трудна победа над Иран с 1:0 в мач от група F на Световното първенство в Бразилия, игран на "Естадио Минейрао" в Бело Оризонте.

Азиатският тим бе пълен аутсайдер в своята група, но бе много близо до това да стигне до второ поредно равенство. Очаквано Аржентина наложи тотален натиск от самото начало на двубоя, но възпитаниците на Алехандро Сабея трудно стигаха до чисти голови положения. Пред Гонзало Игуаин и Серхио Агуеро се откриха най-добрите възможности през първата част, но с отлични намеси се прояви вратарят на иранците Алиреза Хагиги.

След почивката възпитаниците на Карлош Кейрош заиграха още по-силно и дори в известен период имаха надмощие, а в 67-та минута имаха страхотен шанс да поведат в резултата, но Серхио Ромеро извади добрият изстрел с глава на Ашкан Дежага. В последните 20 минути отново аржентинците натиснаха, но пак без резултат, като това даде резултат едва в 91-та минута, когато Меси матира Хагиги със страхотен изстрел от далечно разстояние.

След тази среща Аржентина вече има 6 точки и се класира за осминафиналите на Мондиала, докато Иран е на трета позиция с 1 точка. Другите два тима в групата Нигерия и Босна и Херцеговина се изправят един срещу друг в късния мач днес.