Не ме притеснява такова нещо, въобще след тази година и няколко месеца. Това заяви пред журналисти председателят на НС Михаил Миков във връзка с обявеното от "Атака" намерение да напуснат парламента, предаде БГНЕС.

Миков заяви това в отговор на въпрос дали е притеснен, ако хората на Волен Сидеров не влизат в парламента, дали ще бъде осигурен кворум. Запитан дали е бил на консултациите, които са се провели днес в НС Миков отвърна, че е бил и са се провели в неговия кабинет, за да се уточни дневният ред за утре. А дали ще има кворум утре и дали ГЕРБ ще влязат в зала председателят на НС обясни, че това трябва да бъдат питани ГЕРБ.

Относно това дали днес по време на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП е било взето решение да се предложи на пленума предложение за приемане на нови членове на Изпълнителното бюро, Миков не каза нищо конкретно. Днес след заседанието имаше пресконференция и там са ви информирали за всичко, което е трябвало, каза лаконично той.

На влизане на заседание на ПГ на Коалиция за България Борислав Гуцанов заяви, че партиите, присъствали на консултациите при държавния глава са изказали виждането си какво ще се прави от тук нататък и са казали, че ще се работи в 42-то НС следователно той не вижда пречка да има някакво разминаване, относно кворума.

Изобщо в Изпълнителното бюро не се е обсъждала темата за промени в бюрото. Имаме последна точка по организационни въпроси, която най-вероятно ще бъде на предстоящия пленум в събота. Всичко друго са спекулации. Така Гуцанов коментира дали днес на заседанието на ИБ на БСП Сергей Станишев е направил предложение Кирил Добрев Жельо Бойчев да влязат в партийното ръководство.